Alveron Pharma

Alveron Pharma is in maart 2019 opgericht als een joint venture tussen Okklo Life Sciences, een bedrijf dat therapeutische cyclodextrines ontwikkelt, en Sanquin, de Nederlandse Stichting Bloedvoorziening, een wereldleider op het gebied van stollingsonderzoek. Okklo is een particulier biofarmaceutisch bedrijf dat nieuwe therapeutische oplossingen ontwikkelt op therapeutische gebieden met een hoge medische behoefte met behulp van op cyclodextrine gebaseerde technologieën. Het bedrijf is opgericht door een team van life-sciences experts die eerder betrokken waren bij de ontwikkeling en goedkeuring van Sugammadex (Bridion™), de eerste gemodificeerde cyclodextrine die als geneesmiddel op de markt werd gebracht.

Sanquin is een internationaal zeer gerespecteerd onderzoeksinstituut op het gebied van bloed, transfusie, geneeskunde en immunologie, dat deze kennis toepast op de ontwikkeling en productie van een reeks farmaceutische en diagnostische producten en diensten. De kernactiviteiten omvatten ook de veilige en efficiënte productie en distributie van bloed- en plasmaproducten voor de behandeling van patiënten.

De asset van Alveron is gezamenlijk ontwikkeld door Okklo en Sanquin.

Voor meer informatie over Alveron Pharma, bezoek hun website.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!