Braingaze

Braingaze is opgericht in 2013. Het bedrijf ontwikkelt ‘Mind Tracking Solutions’ die cognitieve processen herkennen en classificeren voor klinische en niet-klinische toepassingen. De unieke methode van Braingaze (gepatenteerd in 44 landen) maakt gebruik van de voorspellende waarde van minuscule en onwillekeurige oogbewegingen als marker voor cognitieve verwerking van visuele informatie. Het meten van deze oogbewegingen vind plaats door een eye tracker, die onderaan een computerscherm wordt bevestigd en vervolgens nauwkeurig alle oogbewegingen volgt. De methode vergt geen fysiek contact, levert snelle en robuuste metingen op en is relatief betaalbaar. BGaze ADHD test is de eerste in een reeks testen voor cognitieve processen (ADHD, autisme, dyslexia, vroeg stadium Alzheimer) die Braingaze valideert voor klinisch gebruik. Binnenkort zal naast de nu klinisch beschikbare ADHD test voor kinderen (7-14 jaar) ook de ADHD diagnose voor volwassenen beschikbaar komen.

BGaze test in Nederland gelanceerd
Afgelopen maart 2016 lanceerde de high-tech onderneming Braingaze haar eerste product op een conferentie in Madrid: de BGaze ADHD test. Ruim 100 psychiaters uit meer dan 20 landen gaven toen aan sterke interesse te hebben in deze test. Nu, 9 maanden later, worden de eerste BGaze systemen in Nederland in gebruik genomen.

BGaze ADHD test werkt op basis van het meten van patronen van onwillekeurige oogbewegingen terwijl de patiënt een simpel videospel speelt. Gebruik makend van Machine Learning algoritmen wordt met meer dan 90% zekerheid een uitspraak gedaan over de waarschijnlijkheid van een ADHD diagnose. BGaze ADHD neemt middels een test van ongeveer 10 minuten een stuk subjectiviteit weg uit de ADHD diagnostiek.

Braingaze huurt in Gebouw A kantoorruimte van Kadans Science Partner.

Voor meer informatie klik hier.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!