Lumineus / Stichting Verhalis

Lumineus is een filmproductiebedrijf. Documentaires, voorlichtingsfilms en educatieve games zijn onze belangrijkste pijlers. Zowel onze projecten als opdrachtgevers zijn zeer divers en beslaan uiteenlopende sectoren. Zo hebben we in het verleden gewerkt voor onder andere de VPRO, Natuurmonumenten, Omroep Brabant en het Ministerie van OCW. Lumineus bestaat uit drie vaste medewerkers, te weten Jeroen Neus, Carine van Vugt en Judith Kuijpers. Daarnaast werken we regelmatig met freelancers uit diverse sectoren samen om tot multidisciplinaire producties te komen.

Stichting Verhalis
Stichting Verhalis stelt alles in het werk om onze kostbare oral history te behouden. We helpen organisaties, door hun ‘vertelde geschiedenis’ te ontsluiten voor een breed publiek. Dat doen we door de verhalen vorm te geven in films voor televisie of in educatieve projecten voor scholen. Ons meest recente erfgoedproject is het verzamelen van een dertigtal kloosterverhalen. Kloosterlingen geven ons daarin een bijzondere inkijk in hun vroegere dagelijks leven. Deze collectie breidt zich steeds verder uit.

Voor meer informatie: klik hier.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!