Welkom in Plus Ultra II
Met de realisatie van Plus Ultra II is een nieuwe mijlpaal gezet in de ontwikkeling van de campus in Wageningen en de connectie tussen wetenschap en bedrijfsleven. Dat verdient een feestelijke happening! Wij nodigen u van harte uit om donderdagmiddag 18 november om 15.30 uur de officiële opening van Plus Ultra II met ons te vieren.
Door de huidige corona-maatregelen is er besloten om een aangepast programma te maken. Dit programma zal ook via livestream te volgen zijn, dit in verband met het maximum aantal toegestane gasten. De livestream zal om 15:30 uur beginnen.
Programma
15:30 – 16:30 uur: Dynamische live stream:
Officiële openingshandeling met:
Constantijn van Oranje – Special Envoy at Techleap.nl
Michel Leemhuis – CEO Kadans Science Partner
Inhoudelijke gesprekken met diverse huurders en gebruikers van Plus Ultra II onder leiding van dagvoorzitters Raymond Reesink en Fleur Huijs
Sprekers en Tafelgasten











Raymond Reesink

Fleur Huijs

Fleur Huijs werkt als dagvoorzitter, presentatrice en spreker voor Fleur Presents.
Fleur is een veelgevraagde spreker en was te gast bij meerdere talkshows, podcastseries en radioprogramma’s. Als dagvoorzitter weet ze met haar enthousiasme het hele publiek te betrekken bij de bijeenkomt. Van meetings tot grote evenementen en van overheidsinstellingen tot commerciële organisaties: Fleur modereerde de afgelopen jaren een breed scala aan bijeenkomsten.
Michel Leemhuis

Michel Leemhuis is CEO van Kadans Science Partner. Binnen Kadans is Michel verantwoordelijk voor strategie, business development & innovatie, en het structureren van transacties.
Kadans Science Partner heeft als missie om innovatieve ecosystemen te bouwen en te ondersteunen. Met veel up-to-date kennis en ervaring biedt Kadans tailor-made huisvestingsoplossingen en bieden we onze huurders toegang tot innovatieve ecosystemen. Hiermee optimaliseren we het succes van onze huurders en stimuleren we samen innovatie.
Constantijn van Oranje

Constantijn van Oranje leidt Techleap.nl, de accelerator voor het Tech-ecosysteem in Nederland. Als Special Envoy is hij op een missie om van Nederland een unicorn natie te maken. Hij en zijn team verbinden het Nederlandse Tech-ecosysteem om ambitieuze en veelbelovende Nederlandse Techbedrijven snel internationaal te laten groeien door hun toegang tot kapitaal, markt, talent en technologieën te verbeteren.
Constantijn was mede-oprichter van StartupFest Europe, wat nog steeds het grootste start-up evenement is dat ooit in Nederland is georganiseerd. Hij was stafchef van VP Neelie Kroes bij de Europese Commissie, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda en leidde het Brusselse kantoor van de RAND Corporation. Momenteel is hij ook Director Digital Technology & Macro Strategy bij Macro Advisory Partners in Londen en New York en Edge Fellow bij Deloitte Centre for the Edge.
Naast innovatie en technologie heeft Constantijn van Oranje een passie voor kunst, muziek, fotografie en natuur.
Chris van Hoof
Chris Van Hoof is algemeen directeur van het OnePlanet Research Center in Gelderland. Hij is ook Vice President R&D bij imec. Chris gelooft dat preventieve gezondheid, gepersonaliseerde voeding, duurzame voedselproductie en minder afval essentiële factoren zijn om onze wereld voor de komende generaties te verbeteren. En hij is ervan overtuigd dat chip en digitale technologie sleutelinstrumenten zijn om dat mogelijk te maken. Na het behalen van een doctoraat in de ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Leuven in 1992, bekleedde Chris functies als manager en directeur bij imec in zeer uiteenlopende domeinen van technologie, circuits, systemen, data en medische toepassingen. Naast het leveren van brancherelevante innovatieve oplossingen aan klanten, resulteerden zijn innovaties ook in vijf start-ups (vier in het zorgdomein). Hij is ook gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en imec Fellow. Hoewel OnePlanet Research Center iets meer dan 2 jaar geleden begon, heeft het al een team van 70 wetenschappers en ingenieurs opgebouwd, die in nauwe samenwerking met teams van de oprichters imec, Radboud Universiteit en Medisch Centrum en Wageningen Universiteit en Research tot innovaties komen.
Jan Jongsma
Jan trad in november 2020 in dienst bij Nutrileads als Vice President Supply Chain & Operations verantwoordelijk voor Nutrileads’ end-to-end opschaling van de productie- en supply chain.
Jan begon zijn carrière bij DMV-Campina in 1981 in een R&D rol en is sindsdien actief geweest in de wereldwijde B2B Food, Agri en Pharma toeleveringsindustrieën. Na een verhuizing naar Tokyo om DMV Japan op te zetten, trad hij in dienst bij Creamy Creation als unit director. In 1999 stapte Jan over naar director operations bij Campina en was hij met succes verantwoordelijk voor sourcing & trading, productie, logistiek, plant investments en inkoop. In 2009 werd hij benoemd tot CPO van Royal FrieslandCampina. In 2011 verhuisde Jan naar Duitsland in de rol van CEO bij DFE Pharma en in 2015 stapte hij over naar Farm Frites International, een aardappelverwerkend bedrijf, als CEO. Vanaf 2019 was Jan interim Director/Partner bij Custom Management.
Naast zijn uitvoerende rollen is hij sinds 2004 actief in diverse niet-uitvoerende bestuursfuncties bij verschillende bedrijven en sportbonden.
Jan heeft een BSc in Food Technology van HAS Den Bosch (1981) en is afgestudeerd aan het Executive Training Program van het Europees Comité in Tokio (1989)
Wilbert de Louw
Founder en CEO van Foodcase International Wilbert de Louw werkt vanuit Plus Ultra 1 alweer bijna 10 jaar aan de ontwikkeling van food producten voor de airline industrie. Voor meer dan 40 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld is Foodcase vanuit Wageningen bezig met de ontwikkeling van duurzame food oplossingen, waarbij vooral gekeken wordt naar de impact van waste, verpakkingen en kwaliteit van voeding (waaronder ook de transitie naar minder vlees). Thema’s die ook in de luchtvaart industrie meer en meer belangrijk worden. Naast de dagelijkse leiding van Foodcase is Wilbert ook actief als lid van de raad van Advies van Starthub en betrokken bij meerdere start-ups als adviseur of co-investor.
Gerrit Smit
Gerrit Smit (PhD) is managing director van Yili Innovation Center Europe, dat gevestigd is in Nederland. Dit centrum heeft als doel een brug te slaan tussen Yili’s Innovation Centers in China en strategische samenwerkingspartijen in Europa; zijnde de academische wereld, CRO’s, belangrijke leveranciers en andere zuivel- en voedingsmiddelenbedrijven.
Voordat hij bij Yili kwam, werkte hij als SVP R&D bij Valio, Finland; bij Unilever (2004-2011) als Director R&D Director Flavour and Consumer Research; bij NIZO food research (1993-2004) in Nederland, waar hij als bestuurslid verantwoordelijk was voor de afdelingen Flavour, Nutrition en Ingredients. Bovendien bekleedde hij gedurende 12 jaar een bijzonder hoogleraarschap aan de Wageningen Universiteit (NL) in Moleculaire Smaakwetenschap.
Rens Buchwaldt
Rens Buchwaldt MBA is sinds 1 september 2017 lid van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research en verantwoordelijk voor de portefeuille Finance, Business en Services.
Marjolein Brasz
Samen de toekomst van voedsel vormgeven. Dat is de missie van Foodvalley. Marjolein gelooft in systemische verandering door samenwerking en innovatie over organisaties, sectoren en grenzen heen. Ze is dan ook zeer verheugd om leiding te mogen geven aan deze prachtige organisatie, gefinancierd en opgezet met het pure doel om de transitie van het voedselsysteem te faciliteren. In 2001, na haar studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, begon ze te werken in de energiesector. In eerste instantie in de traditionele olie- en gasindustrie, gevolgd door banen in duurzame energie en (later) duurzame materialen. In de loop der jaren werkte zij in business development en management rollen (MT), waarbij product-, proces- en/of systeeminnovatie de rode draad vormde. Vaak in dynamische omgevingen waar verandering noodzakelijk is; daar brengt zij richting, verbinding en energie. Marjolein combineert haar business sense en commerciële instelling met een duurzaam perspectief.
Peter van der Vlugt
Peter van der Vlugt, is al bijna zijn hele leven actief in de agrarische sector. Opgegroeid in Nederland op een akkerbouwbedrijf met een loonwerkersbedrijf, besloot hij aanvankelijk een andere richting in te slaan en Elektrotechniek en (Embedded) Software Engineering te gaan studeren. Zijn professionele werkzame leven begon bij een ingenieursbureau in Delft als Embedded Hardware/Software Engineer. Maar na 6 jaar ervaring in Embedded Electronics, deed zich de mogelijkheid voor om bij een landbouwindustrie bedrijf te gaan werken, en zo keerde hij in 1996 terug naar zijn ‘roots’ en trad in dienst bij de Vicon/Kverneland Group als Software Engineer. Hij realiseerde zich dat standaardisatie in de landbouwindustrie van cruciaal belang was vanwege de multi-merken apparatuur; de heer van der Vlugt trad toe tot ISO-werkgroepen en werkte vele jaren in de standaardisatiegroep aan de definitie van ISO-11783 (aka ISOBUS), terwijl hij ook verantwoordelijk was voor de eerste introducties van ISOBUS-apparatuur in Kverneland. In 2001 veranderde hij zijn rol in Project Manager en na een paar jaar, in 2005, werd hij gepromoveerd tot R&D Manager, waar hij de kans nam om zijn R&D team verder te leiden en te laten groeien in de toekomst van Ag Electronics ontwikkelingen. In 2008 werd de AEF (Ag Industry Electronics Foundation) opgericht en werd de heer van der Vlugt benoemd tot Steering Committee member in AEF, als vertegenwoordiger van zijn bedrijf Kverneland Group als een van de oprichters. In 2012 werd hij gekozen tot voorzitter van de AEF organisatie, en vervult deze functie momenteel nog steeds. Begin 2014 aanvaardde de heer van der Vlugt de functie van CTO (Chief Technology Officer) bij Kverneland Group Mechatronics, waarbij hij verantwoordelijk was voor Technologie en Strategie ontwikkeling. In zijn rol als CTO was hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Smart Farming Programma binnen de Kverneland Group.
Sinds juli 2019 is dhr. van der Vlugt in dienst bij moederorganisatie Kubota, waarvoor hij nu de General Manager is van het Kubota Innovation Center for Europe. Zijn belangrijkste activiteiten zijn Strategie en Visie ontwikkeling voor Kubota, scouting en landscaping van technologieën voor Smart Agriculture in de technologie domeinen Sensoren, Data, AI en Robotica gericht op Specialty Crops, Hay/Forage en Indoor/Greenhouse farming. Als zodanig fungeren de Innovatie Centra ook als Corporate Venture die investeert in Startups die passen in de strategische richtingen voor Kubota. Open Innovatie en samenwerking met externe startups en partners zijn de sleutel voor snelle innovatie stappen.
Corjan van den Berg
Corjan heeft een Bsc in Levensmiddelentechnologie, Msc in Biotechnologie en is in 2010 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft op Procestechnologie. Na zijn post-doc werkte hij bij Purac (nu Corbion) als projectleider aan melkzuur geproduceerd uit lignocellulosehoudende biomassa. Vanaf 2011 richt hij zich op het onderwerp algen bioraffinage en vanaf 2016 werkt hij als assistent professor op dit onderwerp aan de Wageningen Universiteit. Momenteel is hij CEO van FUMI Ingredients, dat non-gmo eiwitvervangers ontwikkelt op basis van micro-organismen.
Able Bodied Seamen
Al meer dan 30 jaar maakt Able Bodied Seamen swingende jazzmuziek. Deze Wageningse studenten muziekband treedt overal op, zelfs in het buitenland tijdens hun jaarlijkse vakantie naar Frankrijk of bandweekend naar Berlijn. De bandleden hebben veel plezier in het maken van muziek en wij hopen u ook!
Ceresband
S’lands oudste studenten jazz en dixieland orkest, De Ceresband, sinds 1926. Een groep van 8 gasten die niets liever doen dan hun passie volgen door muziek te maken.
INTERESSE?
Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.