Groningen, 21 april 2023 – Wethouder Carine Bloemhoff opende donderdagmiddag 20 april officieel Plus Ultra Groningen. Het gloednieuwe gebouw is een ontwikkeling van Kadans Science Partner op Campus Groningen. Een mooie nieuwe mijlpaal voor de campus.

Tijdens de feestelijke opening spraken diverse gasten over de toekomst van de bedrijvigheid in het gebouw en op de campus. Dit waren onder andere Michel Leemhuis (CEO bij Kadans Science Partner), Jörg Gigler (Managing Director bij TKI New Gas), Carine Bloemhoff (Wethouder van Gemeente Groningen), Edward van der Meer (Directeur bij Campus Groningen) en Ben Oudman (Senior Directeur en regio manager bij DNV).

Ook opende het DNV Technology Center haar deuren en kregen bezoekers een rondleiding. In samenwerking met Campus Groningen en Kadans faciliteert DNV het Innolab met een focus op duurzame energie. Het doel van het Innolab is om een gemeenschappelijke faciliteit voor innovatieve startups, spin-offs en scale-ups te zijn op het gebied van duurzame energie. Naast DNV heeft ook TNO intrek genomen in het gebouw. Hiermee wordt Plus Ultra Groningen de plaats voor energie innovatie.

Een sterke community

Met een breed scala aan laboratorium- en kantoorruimtes en ontmoetingsplekken faciliteert Plus Ultra Groningen de vorming van een sterke community. Onderzoek en innovatie op het gebied van energie, technologie en duurzaamheid is dé verbindende kracht tussen alle gebruikers.

Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Bovendien worden er verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen. Plus Ultra Groningen maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans, dat al 27 science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt.

Campus Groningen

Campus Groningen is hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland. De campus is verdeeld over twee locaties: Zernike Campus, gelegen ten noorden van de stad, en de Healthy Ageing Campus, gelegen bij het UMCG in de binnenstad. Sinds het ontstaan van Campus Groningen hebben meer dan 250 bedrijven zich gevestigd op één van deze twee campussen. Dit maakt Campus Groningen een van de snelst groeiende campussen van Nederland.

“We zijn enorm trots om Plus Ultra Groningen officieel te mogen openen. We geloven dat een plek als deze van grote waarde is voor ontmoetingen en het delen van kennis tussen de partners. De naam ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’, en is daarmee een directe verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. We kijken er naar uit om het Kadans-ecosysteem nog verder uit te breiden samen met alle partijen die hun intrek nemen in het gebouw,” vertelt Johan van Gerven, Director Development bij Kadans Science Partner.

Een impressie van Plus Ultra Groningen:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept
  • Plus Ultra Groningen officieel geopend op Campus Groningen met Kadans, DNV en Gemeente Groningen
  • Plus Ultra Groningen officieel geopend op Campus Groningen met Kadans, DNV en Gemeente Groningen
  • Plus Ultra Groningen op Zernike Campus, Campus Groningen. Multi-tenant gebouw met laboratoria te huur.
  • Plus Ultra Groningen op Zernike Campus, Campus Groningen. Multi-tenant gebouw met laboratoria te huur.