SPL Medical

SPL Medical, spin-off van het Radboudumc, gaat per 1 november a.s. zijn bedrijf uitbouwen vanuit Novio Tech Campus. Deze nieuwe Nijmeegse start-up gaat een unieke contrastvloeistof op de markt zetten met als doel een meer effectieve kankerdiagnose. SPL Medical maakt gebruik van een regeling van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Gelderland die SMB aanbiedt voor startende en jonge life-science-bedrijven in de regio Nijmegen.

SPL Medical werkt aan een contrastvloeistof waarmee heel kleine uitzaaiingen van kanker in de lymfklieren zijn te detecteren. “Met dit middel, Combidex, kunnen we uitzaaiingen kleiner dan 8mm en zelfs van 2 mm zichtbaar maken”, zegt Patrik Zamecnik samen met Ari Aminetzah de directie van SPL. “Tot dusver was dat niet mogelijk. Op deze manier kunnen we bij mensen in een eerder stadium uitzaaiingen bij kanker ontdekken, waardoor de kans op een geslaagde behandeling veel groter is”.

Voor meer informatie over SPL Medical, bezoek hun website.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!