In de nieuwe podcast-serie ‘AI for Life’ gaan experts in Artificiële Intelligentie met elkaar in gesprek. Het zijn experts van Radboud AI en andere kennisinstellingen in de regio Nijmegen die beroepsmatig sleutelen aan data en algoritmes. Maar ook innovatieve ondernemers die deze kennis en expertise omzetten in zinvolle producten en diensten voor de samenleving komen hier aan het woord. Hoe gebruiken ze AI, welke afwegingen maken ze? Zien ze kansen, belemmeringen of onvermoede vergezichten?

AI-innovaties manifesteren zich steeds nadrukkelijker in het dagelijks leven. Ze analyseren medische beelden, ze staan je te woord (chatbots), ze lezen en reageren op je emoties, ze filteren zinvolle informatie uit enorme databergen en ze kunnen zelfs robots besturen in de zorg. In deze serie podcasts ‘AI for Life’ vertellen top-experts over de laatste ontwikkelingen in AI, die ze hier en nu zelf vormgeven.

De eerste aflevering: AI en medische beeldverwerking

Niet met het oog bepalen welk longweefsel ‘ziek’ is, maar foto’s uploaden in een systeem en binnen enkele seconden een uitslag ontvangen. Zo zorgt het Nijmeegse AI bedrijf Thirona voor de nodige tijdswinst in de operatiekamer. Thirona-oprichters Bram van Ginneken en Eva van Rikxoort, en Radboudumc-radioloog Ritse Mann praten met host Martijn Kriens (Briskr) over de mogelijkheden en recentelijke ontwikkelingen van deze slimme software.

De volgende podcast zal gaan over slimme chatbots.

Klik op de onderstaande knop om de eerste aflevering “AI en medische beeldverwerking” te beluisteren via Spotify of Anchor.