Donderdagmiddag werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van Plus Ultra Groningen. Kadans Science Partner ontwikkelt een nieuw multi-tenant gebouw op Campus Groningen, locatie Zernike.

Plus Ultra Groningen zal op maat gemaakte kantoren en laboratoria gaan bieden voor startups, scale-ups en innovatieve bedrijven en organisaties. De samenwerking tussen organisaties in het gebouw richt zich op energie, chemie, life sciences en big data, aansluitend op de focus van Campus Groningen. Zo zal eerste huurder DNV er een waterstof-innovatiecentrum gaan realiseren. Door groeiende en gevestigde bedrijven en organisaties samen in het Plus Ultra Groningen onder te brengen, worden ontmoetingen en samenwerkingen gestimuleerd. Er worden verbindingen gelegd tussen organisaties op Campus Groningen, maar ook met organisaties op andere campussen waar Kadans actief is.

“Campus Groningen is blij met de komst van Plus Ultra Groningen met DNV als eerste bewoner. Het nieuwe gebouw en de activiteiten van DNV gaan zorgen voor nieuwe innovaties en een boost voor de energietransitie in Noord-Nederland”, Edward van der Meer, Directeur Campus Groningen.

“We zijn verheugd dat de bouw van Plus Ultra Groningen nu echt van start is gegaan. Groningen is een belangrijke toevoeging aan het internationale netwerk van Kadans. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen en verbindingen met de organisaties op Campus Groningen”, Chiel van Dijen, Commercieel Directeur Kadans Science Partner.

Campus Groningen is hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland, dat zich sterk ontwikkelt. Met de ontwikkeling voegt Kadans dan ook een van de grootste campussen van Nederland toe aan haar internationale netwerk. Kadans werkt samen met haar partners: Friso Bouwgroep, Proof of the sum, Deerns, Adviesbureau Tielemans en Lammerink Groep. Het project loopt gestaag, de oplevering van Plus Ultra Groningen wordt verwacht in de zomer van 2022.