Woensdagmiddag vond een feestelijk moment plaatst, de start van de bouw van Plus Ultra Leiden op het Leiden Bio Science Park. Met de betrokkenen proostte Kadans Science Partner op de bouwlocatie in Leiden.

Het multi-tenant gebouw wordt de eerste ontwikkeling in het deelgebied Kop van Leeuwenhoek, gelegen aan de Ehrenfestweg, één van de entrees van het Leiden Bio Science Park. De gemeente Leiden heette Kadans van harte welkom. “Leiden is geen toeval voor Kadans, het is een plek waar al eeuwenlang talent bij elkaar komt, waar ontdekkingen worden gedaan die de mensheid ten goede komen. We hebben partijen als Kadans nodig om die community verder te versterken,” vertelde wethouder Paul Dirkse woensdagmiddag.

Plus Ultra Leiden, zoals het nieuwe multi-tenant gebouw gaat heten, wordt een nieuw businesscentrum voor bedrijven en instellingen actief in Biosciences, Life Sciences & Health. “Publieke en private partijen komen er samen om te werken aan innovaties op het gebied van bioscience. De multidisciplinaire mogelijkheden in dit gebouw zijn uniek en gaan ons helpen bij ons streven om verder te groeien naar een innovatiedistrict” zei Ida Haisma, directeur van Leiden Bio Science Park.

Met 19.000 m2 bebouwd vloeroppervlak aan kantoren, laboratoria en algemene voorzieningen biedt Plus Ultra Leiden een antwoord op de groeiende behoefte aan huisvesting op maat. Door realisatie van uitgebreide mogelijkheden tot ontmoeten, lunchen, vergaderen en presenteren wordt kennisuitwisseling en contact bevorderd en de samenwerking tussen startups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven en instellingen gestimuleerd.

Plus Ultra Leiden biedt verscheidene faciliteiten, waaronder ook eigen parkeerplaatsen. Ook rond het gebouw worden veel nieuwe faciliteiten gerealiseerd. “Dit is de beste plek, de grootste ontwikkelingen gaan hier plaatsvinden. Dit is het hart van de campus, naast het gebouw komt nog veel meer horeca, een sportcentrum en een parkeergarage,” vertelt Michel Leenders, directeur Vastgoed van Universiteit Leiden.

Op de foto v.l.n.r.: Paul Dirkse (Gemeente Leiden), Michel Leemhuis (Kadans Science Partner), Ida Haisma (Leiden Bio Science Park) en Michel Leenders (Universiteit Leiden).