DGBC heeft het Breeam Excellent certificaat afgegeven voor het nieuwe R&D Center.

Op 12 maart 2018 heeft het internationaal opererende biotechbedrijf Genmab haar intrek genomen in haar nieuwe Research & Development Center op het Utrecht Science Park. Zo’n 200 medewerkers zijn de nieuwe bewoners van het ruim 11.000 m² grote gebouw, ontworpen door cepezed architecten te Delft. Dura Vermeer was verantwoordelijk voor deze risicodragende Design en Build-opgave.

Kadans Science Partner is gespecialiseerd in het investeren in gebouwen voor de kennisintensieve sector op en rondom science parks en universiteitscampussen. In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. Het in belegging nemen van de nieuwbouw voor Genmab sluit dan ook naadloos aan bij de ambitie die Kadans kent, zegt Michel Leemhuis, CEO van Kadans Science Partner.

‘De state-of-the-art kantoor- en laboratoriumfaciliteiten die zijn ontworpen rondom de thema’s Connect-Inspire-Create, bieden een uitermate stimulerende en prettige werkomgeving voor onze hooggekwalificeerde personeelsleden die gepassioneerd werken aan de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor kanker,’ zegt Prof. dr. Jan van de Winkel, President & CEO van Genmab.

BREEAM Excellent

In mei 2018 heeft de DGBC het Breeam Excellent certificaat afgegeven. Het duurzame kantoor en laboratorium ligt in de nabijheid van het Hubrecht Institute, Danone Research, het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en de P+R en het startpunt van de Uithoflijn.
‘Wij zijn er trots op het BREEAM Excellent certificaat zo kort na de ingebruikname te hebben verkregen,’ zegt Roy van Lieshout van Dura Vermeer. ‘Risicodragende duurzame projectontwikkeling en Design & Build opgaven is precies waar Dura Vermeer als een innovatieve partner goed in is.

De belangrijkste duurzame onderdelen zijn; een WKO installatie, een PV panelendak, een atrium in een oase van daglicht met trappen die uitnodigen om te gebruiken, een Science Café waar wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten en waar lezingen en symposiakunnen worden georganiseerd. Opvallend is de extreem luchtdichte gevel.

Naast Genmab R&D Center is ook Plus Ultra in Wageningen al eerder BREEAM Excellent gecertificeerd.

Lees hier meer over Genmab Research & Development Center op Utrecht Science Park.

Genmab kreeg in mei 2018 het Breeam Excellent certificaat. Genmab is gevestigd op het Utrecht Science Park. Dura Vermeer is trots.