Op het Leiden Bio Science Park is de ontwikkeling van Plus Ultra Leiden in volle gang. Het ontwerp van het gebouw is nu beloond met het BREEAM-NL Excellent certificaat voor duurzaamheid.

Vanaf de start van de ontwerpplannen voor Plus Ultra Leiden is duurzaamheid altijd belangrijk geweest. Het gebouw wordt dan ook met een hoge duurzaamheidsambitie ontwikkeld. Deze ambitie is vertaald naar praktische en zinvolle maatregelen. Zo voorziet o.a. een ruim PV-panelen dak het gebouw straks van elektrische energie. Verwarming en koeling wordt verzorgd vanuit warmtepompen in combinatie met ondergrondse energieopslag, zodat een gasaansluiting niet meer nodig is. Verder staat flexibiliteit centraal in het ontwerp, waardoor het aansluit bij het circulaire gedachtengoed en toekomstbestendigheid. Vanwege al deze duurzaamheidsmaatregelen die mee zijn genomen in het ontwerp heeft de Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat toegewezen aan Plus Ultra Leiden.

Plus Ultra Leiden biedt start-ups, scale-ups en grotere bedrijven de kans te groeien op een prominente zichtlocatie op het Leiden Bio Science Park. Het gebouw draait volledig om life sciences en health en dient als centraal ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op het science park. Plus Ultra Leiden zal een grote groep ondernemende bedrijven, starters en kennisinstellingen samenbrengen en samenwerkingen stimuleren.

Plus Ultra Leiden maakt deel uit van het internationale netwerk van Kadans Science Partner, dat diverse science parken en campussen in Europa met elkaar verbindt. Zo wordt samenwerking tussen kennisintensieve organisaties gestimuleerd om samen aan een betere toekomst te werken

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept