Op donderdag werd CITC, het Chip Integration Technology Center, officieel geopend op de Novio Tech Campus. Het feestelijke evenement werd gehouden in Gebouw M met een formeel programma met verschillende gastsprekers, gevolgd door de officiële opening en een informeel programma. Onder de sprekers en gasten bevonden zich diverse bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij en samenwerken met CITC, zoals TNO en de TU Delft.

Na de samenstelling van het team, de inrichting van de kantoren en labs en de lopende programmalijnen is CITC nu officieel geopend. Tijdens de opening werd de Smart Industry Fieldlab status toegekend. Smart Industry of ‘slimme industrie’ betreft de digitalisering van de maakindustrie. Door vergaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties ontstaan er nieuwe businessmodellen en manieren van produceren. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ze vormen een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen en versterken de verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid.

CITC-partners zijn onder andere BCSEMI NL, Novio Tech Campus, TNO en TU Delft, en bedrijven Ampleon, Nexperia en NXP. Daarnaast zijn diverse onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en ondersteunende organisaties betrokken.

Kadans feliciteert CITC met hun opening en wenst hen veel succes in gebouw M!