Kadans voegt weer een nieuwe campuslocatie toe aan haar portefeuille.

DNV GL en Kadans Science Partner hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nieuw multi-tenant gebouw op Zernike Campus, onderdeel van Campus Groningen. In het nieuwe multi-tenant gebouw wil DNV GL samen met internationale partners blijven werken aan het energiesystem van de toekomst, duurzame brandstoffen, nieuwe technologieën en slimme energienetwerken.

De nieuwbouw in Groningen zal de naam ‘Plus Ultra Groningen’ gaan dragen. ‘Plus Ultra’ betekent “steeds verder”, als verwijzing naar de gedrevenheid om te blijven innoveren en verbeteren. Naast huisvesting voor DNV GL energie experts biedt het gebouw op maat gemaakte accommodatie voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven. Het gebouw werkt als een katalysator voor innovatie en stimuleert samenwerkingen tussen bedrijven, kennisorganisaties en onderwijsinstellingen. Door gedeelde faciliteiten en ‘meet & greet’ ruimten worden persoonlijke ontmoetingen gestimuleerd. Zo wordt er een uniek ecosysteem gecreëerd waarbinnen de bedrijven zich sneller kunnen ontwikkelen.

“De verhuizing naar de ondernemende en levendige Zernike Campus Groningen is voor DNV GL een bewuste keuze. Door ons partnerschap met New Energy Coalition en de samenwerking met Entrance,  Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen zijn we steeds meer onderdeel van het dynamische ecosyteem op de campus. We kijken uit naar nieuwe ontmoetingen die het nieuwe pand en de Zernike Campus ons gaan brengen”, aldus Johan Knijp, country manager Oil & Gas van DNV GL.

Zernike Campus, een van de oudste campussen van Nederland en onderdeel van Campus Groningen, legt de focus op bedrijven actief in energie, chemie, life sciences en big data. De bouwkavel van Plus Ultra ligt op de noordelijke helft van deze campus. Campus Groningen is het centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland en is een van de grotere campussen van Nederland met 190 bedrijven en drie kennisinstellingen (RUG, UMCG en Hanzehogeschool).

Kadans Science Partner investeert in, ontwikkelt en beheert vastgoed voor kennisintensieve bedrijven en instellingen op campussen en science parks. Kadans heeft als doel samen te werken met universiteiten en organisaties door heel Europa, om samen één sterk kennisintensief ecosysteem van science parks te creëren.