Maarten Steinbuch en Anupam Nayak tekenen huurovereenkomst met Kadans Science Partner.

Een speciale plek waar robotica startups gezamenlijk nieuwe innovaties kunnen verwezenlijken, in het hart van de kennisintensieve omgeving van de Technische Universiteit Eindhoven en de Brainport-regio. Op de TU/e Campus werden deze week de eerste handtekeningen gezet. Eindhoven Medical Robotics, opgericht door Anupam Nayak en Maarten Steinbuch, vestigt zich als eerste in het nieuwe Meulensteen House of Robotics dat door Kadans Science Partner wordt ontwikkeld.

 

Hot spot voor robotica
Robotica is een fysieke vertaling van de trend naar meer automatisering in onze samenleving. In de Brainport regio wordt er dagelijks gewerkt aan hightech oplossingen voor de razendsnelle veranderende wereld. Veel innovatieve ideeën ontstaan al op de universiteit. Om deze ideeën de kans te geven te groeien wordt het Meulensteen House of Robotics door Kadans Science Partner ontwikkeld op de universiteitscampus. Zo ontstaat er een hot spot voor robotica met alle voorzieningen die startups nodig hebben om samen hun innovaties verder te ontwikkelen.

 

Meulensteen House of Robotics
Om deze visie te verwezenlijken wordt het Meulensteen gebouw momenteel getransformeerd. Het wordt een multi-tenant gebouw met ateliers en gedeelde voorzieningen voor meerdere startups. Zowel de binnen- als buitenkant wordt gemoderniseerd. Eindhoven Medical Robotics zal het atelier op de eerste verdieping in gebruik gaan nemen. De locatie op de campus is ideaal voor startups en bedrijven die samenwerken met de TU/e. Kadans Science Partner is momenteel eigenaar van twee gebouwen op de TU/e Campus, waar zij accommodatie verzorgt voor kennisintensieve bedrijven met een link met de TU/e. Kadans voorziet daarmee in de groeiende behoefte aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business.

Ook Eindhoven Medical Robotics werkt nauw samen met de universiteit, maar daarnaast ook met engineers en ziekenhuizen over de hele wereld. Het bedrijf werkt momenteel aan diverse projecten die zich in verschillende fases bevinden. Het bedrijf heeft als doel om binnen 10 jaar een team van meer dan 1000 mensen te hebben en een wereldwijde leider te zijn op het gebied van precisie operatierobotica. De verhuizing naar Meulensteen House of Robotics is weer een stap dichterbij die visie.

 

Meer informatie over het project vind je op de Meulensteen House of Robotics webpagina.