Woensdagmiddag zijn door Kadans Science Partner en Universiteit Leiden de handtekeningen gezet onder de erfpachtovereenkomst voor de grond in de Kop van Leeuwenhoek. Op deze zichtlocatie op het Leiden Bio Science Park wordt door Kadans een nieuw multi-tenant gebouw ontwikkeld.

Het wordt de eerste ontwikkeling in het deelgebied Kop van Leeuwenhoek, gelegen aan de Ehrenfestweg, één van de entrees van het Leiden Bio Science Park. Plus Ultra Leiden, zoals het nieuwe multi-tenant gebouw gaat heten, wordt een nieuw businesscentrum voor bedrijven en instellingen actief in Biosciences, Life Sciences & Health.

Met 19.000 m2 bebouwd vloeroppervlak aan kantoren, laboratoria en algemene voorzieningen ter versterking van het innovatieve ecosysteem van het Leiden Bio Science Park, biedt Plus Ultra Leiden een antwoord op de groeiende behoefte aan huisvesting op maat. Door realisatie van uitgebreide mogelijkheden tot ontmoeten, lunchen, vergaderen en presenteren wordt kennisuitwisseling en contact bevorderd en de samenwerking tussen startups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven en instellingen gestimuleerd.

Plus Ultra Leiden biedt verscheidene faciliteiten, waaronder ook eigen parkeerplaatsen. Ook rond het gebouw worden veel nieuwe faciliteiten gerealiseerd. Het gebouw bevindt zich in de directe nabijheid van het nieuwe hart van het park. Er komt een centraal plein, horeca, voorzieningen en plek voor wonen. Tevens zal Universiteit Leiden ook een extra parkeervoorziening realiseren in de vorm van een parkeergarage. Dit komt ten goede van de bereikbaarheid van de kantoren en laboratoria, alsook de algemene voorzieningen op het Bio Science park. Plus Ultra Leiden wordt in 2021 opgeleverd en is dan beschikbaar voor haar huurders.

Impressie van Plus Ultra Leiden