Kadans breidt de aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk uit met de toevoeging van een tweede research hub aan haar Pan-Europese science park portefeuille.

Kadans verwerft Sycamore House van GSK. Het betreft een industrieel pakhuis van 9.640 m2 gelegen vlak naast Stevenage Bioscience Catalyst (“SBC”) en het Cell and Gene Therapy Catapult Manufacturing Centre (“CGTCMC”). Kadans gaat Sycamore House herontwikkelen tot een moderne en levendige multi-tenant R&D faciliteit. De oplevering wordt verwacht medio 2021.

De herontwikkeling van Sycamore House biedt extra ruimte om de groeiende vraag vanuit SBC en CGTCMC op te vangen. Momenteel worden samen met SBC gesprekken gevoerd met potentiële gebruikers om te zorgen dat het aanbod past bij de behoeften van de campus community.

De research cluster ligt in het hart van de ‘Golden Triangle’, centraal gelegen tussen Cambridge en Londen, en profiteert daarmee van goede connecties met gevestigde kenniscentra en goed gekwalificeerd personeel in de nabije omgeving. Sycamore House zal verder bouwen op de kracht van het ecosysteem van de campus en de verdere groei van de internationale cell en gene therapy community ondersteunen.

Kadans en SBC zullen samenwerken om het campus ecosysteem te ontwikkelen doormiddel van nieuwe initiatieven en value-add services. Het doel is om de community op de campus zowel lokaal als internationaal te ondersteunen met behulp van de netwerken van beide organisaties.

“We zijn erg blij met de aankondiging en kijken uit naar de samenwerking met Kadans als lange termijn investeerder en ontwikkelaar van kennisintensieve clusters. Er is een gemeenschappelijk inzicht in de ondersteuning die wetenschappelijke communities nodig hebben om te groeien.

De campus is een gevestigd ecosysteem van bedrijven die gezamenlijk bijna £1 miljard aan investeringen hebben verworven. De herontwikkeling van Sycamore House is een nieuw hoofdstuk in de uitbreiding van deze cluster in Stevenage.”

Dr Sally Ann Forsyth, CEO, Stevenage Biosciences Catalyst

Door Sycamore House toe te voegen aan de portefeuille werkt Kadans verder aan haar ambitie om één sterk kennisdelend ecosysteem van science parks te realiseren in heel Europa. De portefeuille omvat nu 23 gebouwen en 4 projecten in ontwikkeling in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Kadans werd bij de transactie bijgestaan door Creative Places specialist R&D real estate consultants. Mills & Reeve acteerde als juridisch adviseur voor Kadans.