Kadans Science Partner zet zijn eerste stappen op de Engelse markt, met de overname van het B900-gebouw van Imperial College ThinkSpace. Het kennisintensieve multi-tenant gebouw van de hoog aangeschreven Londense universiteit maakt deel uit van de Babraham Research Campus (BRC) in Cambridge.

B900 is volledig verhuurd aan twee bedrijven (Abzena en Bicycle Therapeutics) die actief zijn op het gebied van kankeronderzoek en immunologie. Ze vormen een mooie aanvulling op bestaande bedrijven in het Kadans-netwerk. Het gebouw bevat hoogwaardige bio- en scheikundige laboratoria.

Babraham Research Campus staat internationaal hoog aangeschreven op het gebied van life sciences. Met meer dan 60 bedrijven en instituten vormt de campus een actieve community met gedeelde faciliteiten en ondersteunende activiteiten. Kadans bouwt graag verder aan de community op de campus, zoals het dat ook doet op Nederlandse campussen en science parks. In Cambridge zal Kadans samenwerken met Babraham Bioscience Technologies.

De portefeuille van Kadans omvat 20 gebouwen en 9 campuslocaties in Nederland. Kadans wil, samen met universiteiten en organisaties door heel Europa, een sterk kennisintensief ecosysteem van science parks creëren. Naast nieuwe ontwikkelingen door heel Nederland, werkt Kadans hard aan buitenlandse expansie. Zo wordt gewerkt aan projecten in Duitsland, Spanje en andere locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Kadans Science Partner werd bijgestaan door Creative Places specialist R&D real estate consultants en Mills & Reeve.