Kadans Science Partner en Dura Vermeer gaan een nieuwe samenwerking aan voor een nieuwbouwproject op Leiden Bio Science Park.

Recentelijk zijn de handtekeningen gezet waarmee de gezamenlijke nieuwe ontwikkeling officieel bekrachtigd werd.

Het nieuwbouwproject wordt een bedrijfsverzamelgebouw van ruim 7000 m2 met kantoren, laboratoria en vergaderfaciliteiten verspreid over 7 verdiepingen. Toekomstige gebruikers kunnen parkeren onder het nieuwe gebouw. Het project wordt ontworpen en ontwikkeld met de ambitie om een BREEAM-NL Excellent certificaat te behalen. De ontwikkeling ligt daarmee in lijn met de ambitie van Kadans om duurzame gebouwen aan de portefeuille toe te voegen.

Leiden Bio Science Park is een van de top science parks van Nederland en is leidend op het gebied van Life Sciences en Bio Tech.  Er zijn meer dan 130 bedrijven en meerdere onderwijs- en onderzoeksinstellingen gevestigd. Leiden University en Leiden University Medical Center zijn de manifeste kennisdragers binnen de campus.

Dura Vermeer is in de samenwerking met Kadans verantwoordelijk voor de ontwikkel- en realisatiefase van het gebouw. Kadans zorgt voor de commerciële invulling van het gebouw en de initiatie van het lokale ecosysteem.

Kadans Science Partner is gespecialiseerd in het ontwikkelen van, investeren in en beheren van gebouwen voor de kennisintensieve sector op en rondom Science Parks en universiteitscampussen. In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. De ontwikkeling op Leiden Bio Science Park draagt wederom bij aan deze groeiambitie.