Kadans Science Partner geselecteerd voor ontwikkeling van een duurzaam multi-tenantgebouw op Utrecht Science Park

UTRECHT, 22 December 2021 – Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park hebben Kadans Science Partner geselecteerd om een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te ontwikkelen en te exploiteren op Utrecht Science Park. Voor Kadans Science Partner betekent dit alweer het derde gebouw op dit science park.  

Kavel 32

Voor project Kavel 32 waren Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park op zoek naar een partij die een multi-tenant laboratorium gebouw voor R&D start-ups en scale-ups in de Life Sciences sector gaat financieren, ontwikkelen, realiseren en exploiteren.

Met de ingediende plannen heeft Kadans Science Partner de hoogste score behaald voor de realisatie en exploitatie van het nieuwe multi-tenant gebouw. Kadans zal op kavel 32 van het Utrecht Science Park een toekomstbestendig en energieneutraal gebouw opleveren, genaamd Plus Ultra Utrecht. Plus Ultra Utrecht zal ruim 22.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimte bieden. Omdat zowel Kadans als het Utrecht Science Park duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, wordt er ingezet op een BREAAM-NL OUTSTANDING certificering en daarmee een energieneutraal gebouw met BENG 2 <0. Het primaire energiegebruik wordt beperkt met energiezuinige installaties volledig gecompenseerd met zonnepanelen. Daarnaast zet Kadans in op tal van andere duurzaamheids-onderdelen, geheel in lijn met de ambitie van Utrecht Science Park.

Johan van Gerven, Associate Director Acquisition & Development bij Kadans Science Partner: “Wij kijken er naar uit onze bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Met veel enthousiasme gaan we een mooie invulling geven aan kavel 32. Een mooie uitdaging ligt in het shared lab wat we willen gaan realiseren. Hiermee kunnen we de volledige levenscyclus van Life Sciences bedrijven op het Utrecht Science Park faciliteren en daarmee een volwaardige partner zijn voor het park”.

De huurder staat centraal

In de uitvraag werd duidelijk de focus gelegd op het omgaan met de daadwerkelijke eindgebruiker. Naast hoge eisen aan het gebouw werd ook geselecteerd op communicatie met huurders, de bijdrage aan het ecosysteem en het centraal stellen van de huurder. De unieke aanpak van Kadans op deze onderdelen heeft nadrukkelijk bijgedragen aan de keuze voor Kadans.

Door de betrokken aanpak richting de huurders met een eigen facilitair, commercieel en community team ligt de focus op het ontzorgen van de eindgebruiker. Kadans zal blijvend betrokken zijn bij huurders. De community manager zal zorgdragen voor het ontwikkelen van het lokale en internationale ecosysteem. Hierin wordt de verbinding gelegd tussen huurders onderling, maar in afstemming met stichting Utrecht Science Park ook de verbinding van huurders met andere USP-partijen en stakeholders. Daarnaast biedt Kadans de huurders toegang tot een internationaal netwerk van haar 23 campuslocaties in Europa.

Kortom: Plus Ultra Utrecht wordt de perfecte werkomgeving voor R&D start-ups en scale-ups om te excelleren binnen de Life Sciences sector.

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is een innovatieve science community voor de versnelde ontwikkeling van een gezonde, duurzame samenleving. Op loopafstand van elkaar werken hier ruim 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid. Als grootste science park van Nederland zijn wij een inspirerende hotspot met optimale omgeving, omstandigheden en ondersteuning voor onderlinge ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Tom Straeter, Senior Ecosystem Manager bij Kadans Science Partner: “Voor Kadans is het een unieke kans om met nog een multi-tenant gebouw deel uit te gaan maken van het ecosysteem op Utrecht Science Park. Met onze kennis en ervaring zal Kadans zorgdragen voor het inrichten van zowel een lokaal als internationaal ecosysteem”.

Voor de realisatie van Plus Ultra Utrecht zal Kadans samenwerken met  cepezed architecten, Deerns, Tielemans constructieadvies,  Goossen te Pas bouw en MTD-landschapsarchitecten.