Kadans Science Partner heeft haar portefeuille uitgebreid met de aankoop van Gebouw BY op de Novio Tech Camus te Nijmegen. Na aankoop is Kadans eigenaar van vier gebouwen op de campus. Hiermee geeft Kadans blijk van vertrouwen in het unieke concept van de campus op het gebied van R&D activiteiten in de sectoren Health en High Tech.

Gebouw BY beschikt over ruim 7.500 m2 aan laboratoriumruimten, clean rooms en kantoorruimten en wordt gekocht van de gebruiker Ampleon die het gebouw langjarig zal terughuren. Ampleon heeft een unieke focus op hoogfrequente vermogenstechnologie (RF Power) en innovatie voor onder andere draadloze infrastructuur voor mobiele telefonie, televisie en radio, industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen, luchtvaart en defensie, maar ook in nieuwe markten, zoals ovens en magnetrons en plasmaverlichting.

Chiel van Dijen, Commercial Director Kadans Science Partner: “We zijn verheugd om onze portefeuille uit te breiden in Nijmegen. Novio Tech Campus is een belangrijke locatie voor valorisatie en technologieontwikkeling. Tevens versterken we hiermee het ecosysteem met Ampleon als belangrijke speler op RF-gebied”.

Met veel up-to-date kennis en ervaring biedt Kadans Science Partner tailor-made huisvestingsoplossingen op en rondom science parken en universiteitscampussen. Inmiddels bestaat de portefeuille uit meer dan 40 gebouwen en verschillende (her)ontwikkellocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. Kadans streeft ernaar om samen te werken met universiteiten en organisaties om één sterk ecosysteem van science parken in heel Europa te creëren. Kadans wordt gesteund door AXA IM – Real Assets en wil haar positie als leider in de Europese life science, lab en kantorensector versterken door het creëren van innovatie-ecosystemen om kennisdeling en samenwerking te stimuleren.