Kadans Science Partner heeft het Meulensteen Art Center op de TU/e Campus gekocht.

Het gebouw, dat gelegen is aan de oostzijde van de campus, wordt het tweede gebouw van Kadans Science Partner op de TU/e Campus. Eerder dit jaar werd Kennispoort al aan Kadans verkocht. De aankoop van Meulensteen ligt in de strategie van Kadans om huisvesting te verzorgen voor kennisintensieve bedrijven op universiteitscampussen.

Kadans gaat het gebouw herontwikkelen tot het Meulensteen House of Robotics. Het wordt een multi-tenantgebouw speciaal voor startups in de robotica. Na de verbouwing kunnen startups samen in het Meulensteen House of Robotics hun nieuwe innovaties in de robotica ontwikkelen en testen, terwijl ze ook de inhoudelijke link kunnen onderhouden met de Technische Universiteit Eindhoven.

Na de verbouwing zal de begane grond bestaan uit vier ateliers die individueel verhuurd zullen worden. De eerste verdieping bestaat uit één groot atelier. Door het gebouw zowel van binnen als van buiten een make-over te geven krijgt het gebouw een nieuwe moderne uitstraling.

De eerste huurder van Meulensteen House of Robotics is al bekend. Eindhoven Medical Robotics, opgericht door Maarten Steinbuch en Anupam Nayak, zal zich op de bovenste verdieping gaan vestigen. Maarten Steinbuch is professor en boegbeeld bij de TU/e.

Kadans Science Partner richt zich op succesvolle exploitatie van bedrijfsverzamelgebouwen op en rondom science parks en universiteitscampussen. Er bestaat een groeiende behoefte aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business.  In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. Met posities in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda, Eindhoven en Helmond heeft Kadans een gedegen track record opgebouwd, die haar strategie onderschrijft. Inmiddels telt de portefeuille van Kadans meer dan 220 huurders in 15 gebouwen en 8 kennisgebieden.