Na het succes van bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra op Wageningen Campus, start Kadans Science Partner met de bouw van een vergelijkbaar complex: Plus Ultra II. Om te voldoen aan de aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte op de campus wordt dit nieuwe gebouw direct naast het bestaande Plus Ultra gerealiseerd. Plus Ultra II biedt -net als zijn voorganger- ruimte voor kantoren, laboratoria, overige onderzoeksruimten en meet & greet-voorzieningen.

Eind 2015 werd Plus Ultra in gebruik genomen als bedrijfsverzamelgebouw en broedplaats voor startende en groeiende kennisintensieve bedrijven en instellingen in de agro-food sector. Naast huisvesting is het een plek om elkaar te ontmoeten en innovatieve ideeën ruimte te geven. Door de succesvolle verhuur van Plus Ultra en de aanhoudende vraag naar faciliteiten, is er behoefte aan extra ruimte en groei van de bestaande community.

Plus Ultra II brengt innovatieve bedrijven, startups, scale-ups en student-starters samen rond de thema’s voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid. Het gebouw telt vier verdiepingen en wordt ruim 10.500 m2 groot. Wageningen University & Research neemt met een langjarig contract 1.500 m2 af, speciaal voor de starters community. Met een brug worden de twee gebouwen fysiek verbonden en groeit de inmiddels gevormde community.

Net als bij Plus Ultra legt Kadans de lat voor duurzaamheid hoog: Het streven is een certificaat BREEAM-NL Excellent. Plus Ultra II krijgt een flexibele indeling om toekomstige huurders op maat te bedienen.

Kadans Science Partner investeert in, ontwikkelt en beheert vastgoed voor kennisintensieve bedrijven en instellingen. Op en nabij science parks en universiteitscampussen creëert Kadans open en innovatieve ecosystemen.

Kadans is er van overtuigd dat in samenwerking met Wageningen University & Reserearch ook Plus Ultra II weer een succes zal worden.