Het Eindhoven Institute for Renewable Energy Systems (EIRES) vestigt zich in MMP op de TU/e Campus. Een mooie uitbreiding van de community in het gebouw en het ecosysteem van Kadans.

Momenteel wordt MMP gerenoveerd tot een modern multi-tenant gebouw dat in alle behoeften van de aanwezige high tech startups, kennisintensieve bedrijven en R&D organisaties voorziet. Met de verbouwing wordt het gebouw ook een nieuw thuis voor diverse organisaties, waaronder EIRES.

EIRES is een gloednieuw instituut van de TU/e. In het instituut werken onderzoekers van verschillende faculteiten samen aan de uitdagingen rondom de energietransitie. Het onderzoek is georganiseerd in een viertal focusgebieden gericht op duurzame warmte, duurzame chemie, de techniek van duurzame energiesystemen en systeemintegratie. In deze focusgebieden wordt met partners uit de industrie of uit andere kennisinstellingen samengewerkt aan concrete systemen die de energietransitie kunnen versnellen. Voorbeelden hiervan zijn een metaalpoederbrander die traditionele gasbranders kan vervangen, een warmtebatterij voor opslag van warmte in een huishouden, of een elektrolyseapparaat om waterstof te maken uit groene stroom.

“We zijn erg blij EIRES te mogen verwelkomen in MMP. Het instituut is een waardevolle toevoeging aan het ecosysteem in het gebouw en op de campus. Net als Kadans hechten zij veel waarde aan samenwerkingen met andere organisaties en kennisinstellingen. Zo kunnen we samen verder bouwen aan een hechte community waarin ontmoeten en samenwerken centraal staat,” zegt Pim van Os, Commercial Manager van Kadans Science Partner.

EIRES zal MMP dan ook vooral gebruiken als een plek voor ontmoeting en samenwerking. Daarbij kijken zij ook breder dan het onderzoek in EIRES alleen. Iedereen die zich op de campus bezighoudt met onderzoek aan duurzame energiesystemen is van harte welkom.

Mark Boneschanscher, Managing Director van EIRES, voegt toe: “Wij zien in Kadans een partner voor het organiseren van de community building in het MMP. Zo is de verbouwing voor ons een belangrijke stap. Straks komen we in een MMP dat nog veel meer gericht is op ontmoeten dan vroeger. We gaan samen met Kadans nadenken hoe we MMP nóg aantrekkelijker kunnen maken voor de rest van de campus.”

Met de verbouwing wordt het open karakter van MMP benadrukt met een open vide, eigen cateringfaciliteit en terras, waardoor ontmoetingen makkelijker plaatsvinden. Daarnaast kunnen de gebruikers van het gebouw gebruik maken van diverse services bovenop de huisvesting, zoals meeting faciliteiten, maar ook business en community events. Hiervoor wordt ook samengewerkt met andere partners en organisaties. Zo worden ook ontmoetingen met organisaties buiten MMP gestimuleerd en wordt er ook na de fysieke verbouwing nog verder gebouwd aan het ecosysteem.