Vanderlande opent het R&D Innovation Lab voor robotica in het Meulensteen House of Robotics van Kadans Science Partner. De huurovereenkomst is onlangs getekend en gaat in op 1 juni 2019. Het gebouw is gelegen aan de oostzijde van de TU/e Campus, waar het bedrijfsleven gevestigd is.

Het Meulensteen House of Robotics is een nieuw multi-tenant gebouw met ateliers voor bedrijven gespecialiseerd in robotica. Het gebouw is onlangs getransformeerd om in alle behoeften van nieuwe huurders te voorzien. Zo hebben de ateliers een facelift gekregen en zijn er gedeelde faciliteiten gerealiseerd. De omgeving is bovendien ideaal voor startups en bedrijven die een link hebben of graag willen samenwerken met de TU/e en gerelateerde bedrijven.

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra.

Wereldwijd worden er op luchthavens per jaar maar liefst 4,2 miljard stuks bagage via Vanderlande systemen afgehandeld. Deze systemen zijn op 600 verschillende luchthavens actief en op 13 van de top-20 in de wereld. Daarnaast sorteren de systemen van Vanderlande wereldwijd meer dan 45 miljoen pakketten per dag voor verschillende klanten waaronder de meest toonaangevende sorteercentra voor pakketdiensten. Bovendien vertrouwen veel van de grootste wereldwijde e-commerce spelers en distributiebedrijven op de efficiënte en betrouwbare oplossingen van Vanderlande.

Met het nieuwe R&D Innovation Lab in het Meulensteen House of Robotics realiseert Vanderlande een open innovatie omgeving voor het ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën. Vanderlande kiest bewust voor een lab op de TU/e Campus, om zo beter in contact te komen met innovatieve robotoplossingen en samenwerking te stimuleren. Het ecosysteem van de TU/e Campus en het multi-tenant gebouw stimuleert kennisdeling en samenwerking met andere robotica-bedrijven, faculteiten en studenten, waardoor innovaties versneld worden toegepast.

Kadans is blij om Vanderlande te verwelkomen. Kadans is momenteel eigenaar van twee gebouwen op de TU/e Campus, waar zij huisvesting verzorgt voor verschillende kennisintensieve bedrijven en instellingen. Kadans stimuleert daarbij het ecosysteem met diverse aanvullende diensten, zoals het organiseren van events en het leggen van verbindingen tussen bedrijven en andere stakeholders.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over Meulensteen House of Robotics op de TU/e Campus? Neem dan contact op met:

Pim van Os     M: 06 46 358 215     T: 0411 625 625     E: p.os@kadans.com

Pim van Os, contactpersoon Kadans voor Novio Tech Campus Nijmegen