Kadans breidt uit naar Automotive Campus.

Kadans Science Partner heeft haar portefeuille uitgebreid met de aankoop van Test Center Helmond. Hiermee verwerft Kadans haar eerste locatie op de Automotive Campus Helmond. Het gebouw wordt gekocht van een particuliere belegger.

Test Center Helmond is een kenniscentrum voorzien van kantoren en diverse automotive testfaciliteiten. Op de locatie worden onder andere crashtests gesimuleerd en zijn diverse onderzoeksruimten speciaal ingericht voor het verrichten van tests met motoren. Test Center Helmond is een perfect voorbeeld van de activiteiten die plaats vinden op de Automotive Campus. Automotive Campus Helmond is gelegen in de Brainport Regio en is zowel een nationale als internationale hotspot voor ontwikkelingen en innovaties op het gebied van slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen. De campus is op dit moment de thuisbasis voor meer dan 40 bedrijven, onderwijsinstellingen en kennisdragers.

Het Test Center Helmond telt 26.095 vierkante meter en is momenteel in gebruik bij TNO, de Nederlandse organisatie voor natuurwetenschappelijk onderzoek, en TASS/Siemens, dat in Helmond nieuwe technologieën voor de automotive sector test. Beide partijen zijn langjarig verbonden aan Test Center Helmond.

Met de aankoop van het Test Center Helmond op de Automotive Campus breidt Kadans wederom haar portefeuille uit met een nieuwe campus en een nieuw kennisgebied. Deze verwerving is een voorbeeld van de invulling van de groeiambitie van Kadans.

Kadans Science Partner richt zich met veel up-to-date kennis en ervaring op de succesvolle exploitatie van (bedrijfsverzamel)gebouwen op en rondom science parks en universiteitscampussen. Er bestaat een groeiende behoefte aan passende vastgoedoplossingen op het snijvlak van science en business. In juli 2017 sloot Kadans een joint venture met Oaktree Capital Management. Met de specifieke ervaring, het grote netwerk en de financiële slagkracht van Oaktree verwacht Kadans de portefeuille de komende jaren fors te laten groeien. Met posities in Wageningen, Nijmegen, Utrecht, Breda, Den Bosch en Eindhoven heeft Kadans een gedegen track record opgebouwd, die haar strategie onderschrijft. Inmiddels telt de portefeuille van Kadans meer dan 225 huurders in 15 gebouwen in 8 kennisgebieden.