Louvain-la-Neuve, 3 augustus 2021 – Kadans Science Partner heeft haar portefeuille uitgebreid met de verwerving van Watson & Crick Hill. Hiermee voegt Kadans haar eerste locatie in België toe aan de Europese portefeuille. Watson & Crick Hill is een Research & Technology Park dat onderdeel uitmaakt van het Louvain-la-Neuve Science Park. Een mooie vervolgstap voor Kadans om het internationaal ecosysteem van science parken verder uit te breiden.

Watson & Crick Hill

Het park bestaat uit zes gebouwen van in totaal ruim 28,000 m2 bestaande uit kantoren en laboratoria. Het 11 hectare grote terrein bevat 958 parkeerplaatsen en heeft ontwikkelpotentieel voor nog ca. 25.000 m2. Op dit moment worden de gebouwen verhuurd aan 27 organisaties actief in de life sciences.

Watson & Crick Hill maakt onderdeel uit van het Louvain-la-Neuve Science Park, het grootste science park van Wallonië. Meer dan 260 bedrijven zijn al actief op het park, de focus ligt daarbij op life sciences, engineering, chemie, IT en duurzaamheid. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de universiteit, UCLouvain. Louvain-la-Neuve ligt slechts 30 km onder hoofdstad Brussel.

Chiel van Dijen, Commercial Director Kadans Science Partner: “We zijn verheugd om Watson & Crick Hill toe te voegen aan onze portefeuille. Naast dat het onze eerste locatie in België is, maakt het ook deel uit van het sterke innovatieve cluster van het Louvain-la-Neuve Science Park. We kijken er naar uit nieuwe verbindingen te leggen tussen organisaties in België en andere landen uit ons Europese netwerk”.

Europees netwerk

Kadans Science Partner richt zich volledig op de huisvesting van kennisintensieve organisaties en is al actief op 17 campussen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Met de acquisitie wordt België daar nu aan toegevoegd. Kadans zal haar bekende concept ook verder uitrollen op Watson & Crick Hill. Door de juiste mix van huurders en extra services en voorzieningen aan te bieden worden samenwerkingen, kennis, onderzoek en innovatie gestimuleerd. Dit sluit aan bij de missie van Kadans om één sterk ecosysteem van science parken in heel Europa te creëren waarbij de samenwerking wordt gezocht tussen bedrijfsleven, universiteiten, science parken en overheid. De toevoeging van Watson & Crick Hill is weer een mooie stap naar een omvangrijk Europees netwerk.