Kadans Science Partner breidt haar aanwezigheid in Europa verder uit met de eerste investering in Duitsland. Kadans heeft in Aken de voormalige productielocatie van machinefabriek Garbe-Lahmeyer & Co, At the Park Aachen gekocht. Dit monumentale industrieel complex is gebouwd in 1899, bestaat uit zeven gebouwen en is gelegen ten noorden van het centrum. Momenteel wordt een deel van het complex verhuurd aan het bedrijf StreetScooter, onderdeel van moederbedrijf Deutsche Post. Op de locatie in Aken worden elektrische voertuigen ontwikkeld. Een andere huurder is Zentis, Duitse fabrikant en Europees marktleider op het gebied van jam en zoetwaren. In Aken vinden research en productontwikkeling plaats voor de voedselindustrie.

Kadans zal de reeds ingezette herontwikkeling van het circa 44.000 m2 grote complex voortzetten en transformeren naar een kennisintensieve hub en hot-spot voor de omgeving. De industriële look and feel van de monumentale gebouwen zal worden behouden en worden gecombineerd met moderne state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten. Kadans werkt hiervoor samen met Mayarchitektur, die o.a. het monumentale Carlswerk project in Keulen heeft ontworpen. Ook Kadans is ervaren in het herontwikkelen van monumentale gebouwen tot kennishubs, zoals de Pastoe Fabriek in Utrecht en het voormalige klooster Mariënburg in ’s-Hertogenbosch.

Er zal ruimte worden gecreëerd voor laboratoria, pilot plants, R&D faciliteiten en kantoren alsook ateliers, co-working plekken en horeca. Door de aantrekkelijke ligging vlakbij het stadscentrum en de relatie met de RWTH Aachen heeft At the Park Aachen alles om uit te groeien tot een levendige hot-spot met zowel jonge startups als gevestigde bedrijven. Kadans zal dit verder ondersteunen met evenementen en informele meetings, om zo samenwerking te stimuleren en een sterk ecosysteem op te bouwen.

De portefeuille van Kadans bestond al uit 25 gebouwen en 11 campuslocaties in Nederland en Engeland. Naast meerdere nieuwe ontwikkelingen verspreid door heel Nederland, werkt Kadans ook hard aan ontwikkelingen in het buitenland. Zo is Kadans naast Duitsland ook bezig met projecten in Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De acquisitie van At the Park Aachen wordt gefinancierd door HCOB (Hamburg Commercial Bank).

Met de acquisitie van At the Park Aachen zet Kadans de eerste stap op de Duitse kennisintensieve markt. Kadans heeft als doel samen te werken met universiteiten en organisaties door heel Europa, om samen één sterk kennisintensief ecosysteem van science parks te creëren.