Pleco Therapeutics BV is een jong bedrijf. Hun doel is het ontwikkelen van medicijnen ten behoeve van de behandeling van verschillende soorten kanker. Hoewel ze sinds kort hun kantoor hebben in 52Nijmegen, op de Novio Tech Campus van Kadans Science Partner, werken ze voor de diverse onderzoeks- en ontwikkelfases samen met een wereldwijd netwerk van research organisaties. Zie ook hun website www.plecotherapeutics.com.

Na het verkrijgen van financiering van Oost NL besloot Pleco Therapeutics hun kantoor te vestigen in 52Nijmegen, voorheen FiftyTwoDegrees. “Bij de totstandkoming van de financiering van Oost NL was een voorwaarde om gevestigd te zijn in Gelderland/Overijssel. Voor ons is de locatie Nijmegen een voor de hand liggende. Wij ontwikkelen nieuwe medicijnen op oncologisch gebied. De directe nabijheid van het Radboud UMC met diverse mogelijkheden van ontwikkeling en samenwerking biedt een belangrijk voordeel. De sfeer in het gebouw is prettig, en de voorhanden zijnde faciliteiten zijn in ieder geval voor ons meer dan voldoende. Bovendien is het uitzicht vanaf de tiende verdieping prachtig!” geeft Gerben de Rijk, Chief Legal Officer van Pleco Therapeutics, aan.

Gerben geeft aan een goede relatie met Kadans te hebben. Zo vertelt hij: “de vragen die wij hadden zijn steeds snel en adequaat beantwoord. De Facility Coördinator op de Novio Tech Campus, Beau Reijers, is goed bereikbaar en service-minded.” De actieve rol van Kadans als verhuurder maakt de samenwerking zo fijn.