Jullie zijn een spin-off van de TU/e en hebben nu gekozen voor een eigen vestiging. Waarom hebben jullie gekozen voor Meulensteen House of Robotics en waarom wilden jullie graag op de campus blijven?
House of Robotics van Kadans biedt een stimulerende omgeving met ondernemende bedrijven en instituten in medical en hightech systemen.

Wat zijn jullie verwachtingen van jullie aanwezigheid op de campus? Wat willen jullie bereiken?
Preceyes is een spin-off van TU/e en AMC Amsterdam. Deze technologische en klinische achtergrond is een belangrijke basis voor onze ontwikkelingen.

Met welke organisaties op de TU/e Campus werken jullie al samen en wat doen jullie samen?
Preceyes werkt samen met verschillende faculteiten in onderzoek en onderwijs. De nadruk ligt bij de faculteit werktuigbouwkunde. Studenten en PhD’ers werken aan verschillende onderwerpen binnen nationale en internationale onderzoeksprojecten.

Zijn er op de TU/e Campus nog andere organisaties gevestigd met wie jullie graag samen zouden werken?
Op de campus zijn verschillende start-ups en spin-offs gevestigd waar Preceyes nauw contact mee onderhoudt of mee samenwerkt; partijen die zich in een vergelijkbare fase van ontwikkeling bevinden en ook actief zijn binnen medische technologie. Het snelgroeiende Eindhoven Medical Robotics is een goed voorbeeld van een ambitieuze start-up die ook in het House of Robotics huurt.

Waarmee kunnen jullie de overige organisaties op de TU/e Campus van dienst zijn?
Preceyes ontwikkelt en commercialiseert een medische robot voor oogchirurgie. Het systeem is CE gekeurd, wordt in meerdere ziekenhuizen gebruikt en een eerste systeem wordt momenteel in de VS geïnstalleerd. Preceyes heeft specifieke kennis op het gebied van oogchirurgie, nauwkeurige robotica en medische regelgeving.