Nieuw innovatiecentrum van Yili officieel geopend.

Het nieuwe innovatiecentrum van Yili is woensdag officieel geopend door Zhang Jianqiu (CEO Yili Group), Prof. dr. ir. Louise Fresco (President Wageningen University & Research) en Prof. dr. Gerrit Smit (Managing Director Yili Innovation Center Europe). Het Yili Innovation Center Europe is gevestigd in Plus Ultra op Wageningen Campus, waar met een groots evenement ‘Connect to Innovate’ de opening werd gevierd.

Yili komt uit China en is een van de grootste zuivelbedrijven van de wereld. Het is de grootste Chinese zuivelproducent en de enige zuivel productsponsor van de Olympische Winterspelen in Peking in 2022. Yili was ook het eerste Chinese zuivelbedrijf dat een omzet van 9 miljard Euro boekte en een winst van meer dan 650 miljoen Euro. Het Yili Innovation Center Europe is het eerste overzeese R&D Center van het grote bedrijf. Het nieuwe innovatiecentrum van Yili staat volledig in het teken van zuivel product- en procesinnovatie. De opening van het centrum werd gevierd met presentaties en rondleidingen door Plus Ultra en werd afgesloten met een
Netwerkborrel.

Met het evenement wil Yili de relaties versterken en kennismaken met nieuwe contacten. Aanwezig waren vertegenwoordigers van meer dan veertig Europese universiteiten, kennisinstituten en bedrijven. Zo waren er presentaties van Zhang Jianqiu (CEO Yili Group), Prof. dr. ir. Louise Fresco (President Wageningen University & Research), Zhang Xinmin (Chief Science & Technology Office Embassy of the People’s Republic of China in the Kingdom of the Netherlands), Drs. Boudewijn Poldermans MA, MBA (Vice Chairman Netherlands China Business Council), Zhang Yi (Deputy Secretary General China Chamber of International Commerce) en Geert van Rumund (Burgemeester Wageningen). Tijdens al deze presentaties is het belang van samenwerking tussen Nederland en China onderstreept.