PharmaCytics

PharmaCytics is een farmaceutisch onderzoeksbureau, gespecialiseerd in synthetische chemie, en produceert bioactieve moleculen voor het bestuderen en manipuleren van biologische systemen.  Het bedrijf heeft uitgebreide expertise op het gebied van medicinale chemie en geneesmiddelenafgifte, met de nadruk op geavanceerde prodrug-technologie.

Het team van wetenschappers en bedrijfsexperts is zeer gemotiveerd om nieuwe therapieën met toegevoegde waarde te ontwikkelen om medische problemen van patiënten te verlichten. Hun focus ligt op het bieden van innovatieve oplossingen om de suboptimale eigenschappen van kleine moleculen te verbeteren. Een van hun belangrijkste projecten op het gebied van medicijntoediening is het faciliteren van het transport van biomoleculen door celmembranen. Door kennis van cellulaire processen te combineren met expertise op het gebied van medicinale chemie, hebben ze een eigen technologie ontwikkeld om problemen met de biologische beschikbaarheid van (orale) medicatie op te lossen door de transportcapaciteit van specifieke dragereiwitten te benutten. De technologie belooft ook de opname van antikankermedicijnen in tumorcellen te vergemakkelijken en de passage van CNS-actieve verbindingen door de bloed-hersenbarrière mogelijk te maken.

Voor meer informatie over PharmaCytics, bezoek hun website.

Kadans Community

Weten of Kadans, of iemand in de Kadans Community, zoals een van de Kadans huurders of partners u kan helpen of inspireren? Wij verbinden graag!