Building the Future aflevering 5: Jouw volgende arts wordt een robot

Als er één gebied is waar technologische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen, dan is het wel de medische sector. Een groeiend aantal medische ingrepen wordt reeds uitgevoerd door robots en andere vormen van hyperintelligente technologie. Is dit het begin van een tijdperk waarin artsen overbodig zijn? Presentator Rudy van Beurden probeert daar achter te komen.

Daarom heeft hij drie gezondheidsexperts uitgenodigd: Bram de Beer van Eindhoven Medical Robotics, Jasmijn Kok van Juno Perinatal en Roel Boumans van het Behavioral Science Institute (BSI) Radboud Universiteit.

Luister Building the Future nu, bijvoorbeeld op Spotify, Apple Podcast of YouTube.

In ‘Building the Future’ gaan verschillende experts in op hoe zij de toekomst zien. Ze nemen de luisteraars mee in de allernieuwste innovaties, voeren een maatschappelijke discussie en proberen een toekomstbeeld te scheppen. Want hoe we er ook allemaal over denken, dat de wereld verandert is een feit. En samen kunnen we aan die toekomst bouwen.

Het bijzondere aan de podcast is dat de experts allemaal uit het ecosysteem van Kadans komen. De podcast is daarmee niet alleen een platform voor partners van Kadans om hun kennis te delen, maar illustreert perfect de werking van het ecosysteem: kennisdelen, innoveren en samenwerking tussen verschillende partijen uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

De podcast ‘Building the Future’ is te vinden op alle bekende podcastkanalen. Ga naar kadans.com/podcast voor meer informatie.