Auto’s nemen steeds meer taken over van bestuurders. Denk aan parkeren of rijden op de snelweg. Technisch is er dus al veel mogelijk als het gaat om autonoom rijden. Maar hoe realistisch is het dat een auto in de toekomst alle taken van mensen overneemt? Is het mogelijk voor een slimme auto om dezelfde hoeveelheid prikkels te verwerken als een menselijke bestuurder terwijl hij door een drukke stad rijdt? Kan een geautomatiseerd systeem dezelfde weloverwogen keuzes maken als de mens?

Presentator Rudy van Beurden verkent de uitdagingen van autonoom rijden met drie experts: Maarten Steinbuch (Scientific Director Eindhoven Engine), Olaf op den Camp (Senior Consultant TNO) en Gijs Dubbelman (Head of Mobile Perception Systems lab at TU/e & CTO AI in Motion (AIIM).

Luister Building the Future nu, bijvoorbeeld op Spotify, Apple Podcast of YouTube.

In ‘Building the Future’ gaan verschillende experts in op hoe zij de toekomst zien. Ze nemen de luisteraars mee in de allernieuwste innovaties, voeren een maatschappelijke discussie en proberen een toekomstbeeld te scheppen. Want hoe we er ook allemaal over denken, dat de wereld verandert is een feit. En samen kunnen we aan die toekomst bouwen.

Het bijzondere aan de podcast is dat de experts allemaal uit het ecosysteem van Kadans komen. De podcast is daarmee niet alleen een platform voor partners van Kadans om hun kennis te delen, maar illustreert perfect de werking van het ecosysteem: kennisdelen, innoveren en samenwerking tussen verschillende partijen uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

De podcast ‘Building the Future’ is te vinden op alle bekende podcastkanalen. Ga naar kadans.com/podcast voor meer informatie.