Medeoprichter Mihai Netea (links) in overleg met een van zijn onderzoekers op het lab van Radboudumc. (© Foto: Bart van Overbeeke)

Biotrip is een incubator die de vaccins en immuuntherapieën van de toekomst wil leveren

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en het Radboud Universitair Medisch Centrum (Radboudumc) staan samen aan de basis van de onafhankelijke incubator Biotrip. Dit is een platform dat medisch wetenschappers en ondernemende biomedische ingenieurs samenbrengt om samen met ondernemers vaccins en immuuntherapieën te ontwikkelen, commercialiseren en beschikbaar te maken voor patiënten met uiteenlopende ziekten.

Biotrip is een initiatief tussen twee bekende instituten in het zuiden van Nederland. “Als de Covid-19 pandemie ons iets heeft geleerd dan is het wel dat het samensmelten van biomedische technologie en klinisch onderzoek leidt tot innovatieve oplossingen. Biotrip zal technologieën en commerciële mogelijkheden voortbrengen die zullen bijdragen aan het oplossen van de medische problemen van de toekomst”, zegt TU/e Rector Frank Baaijens. De incubator ontwikkelt bijvoorbeeld een universeel vaccin om brede bescherming op te wekken in de populatie tegen opkomende SARS-CoV-2 varianten en potentiële toekomstige pandemieën.

Klik op onderstaande knop om het gehele artikel te lezen via TU/e.