GRONINGEN, 1 juli 2021 – Naast de eigen ontwikkeling van Plus Ultra Groningen voegt Kadans Science Partner ook het ZernikeLab op de Campus Groningen toe aan haar portefeuille. Eigenaar Erik Kremer zal in (parttime) dienst treden als Commercial Manager bij Kadans Science Partner. Hij zal zich binnen het commerciële team richten op de commerciële invulling van het ZernikeLab en het in aanbouw zijnde Plus Ultra Groningen, beiden gelegen op de Campus Groningen – locatie Zernike.

ZernikeLab

Het ZernikeLab is ruim 2.600 m2 groot en beschikt over 80 parkeerplaatsen verdeeld over de voor- en achterzijde van de locatie. Het is een bedrijfsverzamelgebouw met laboratoriumruimte en kantoren specifiek bestemd voor start-ups en scale-ups in de kennisintensieve sector. De afgelopen jaren heeft het ZernikeLab zich reeds bewezen als “kraamkamer” voor diverse succesvolle kennisintensieve bedrijven. Door de ligging naast de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool en de rechtstreekse aansluiting op het glasvezel infrastructuur en de directe nabijheid van datacenters is het een perfecte locatie voor bedrijven uit de kennisintensieve sector.

Campus Groningen is hét centrum voor innovatie, onderzoek en bedrijvigheid in Noord-Nederland, dat zich sterk ontwikkelt. Met de ontwikkeling van Plus Ultra Groningen en de acquisitie van het ZernikeLab voegt Kadans dan ook een van de grootste campussen van Nederland toe aan haar internationale netwerk.

KRE Vastgoed

Erik Kremer is eigenaar van het Groningse vastgoed bedrijf KRE Vastgoed en is tevens eigenaar van het ZernikeLab te Groningen. KRE Vastgoed doet aan projectontwikkeling en investeert voor eigen rekening en risico in Noordelijk gelegen vastgoedobjecten. Naast projectontwikkeling en beleggingsinvesteringen verricht KRE Vastgoed ook diverse management werkzaamheden voor derden.

Erik gaat parttime voor Kadans Science Partner aan de slag. Binnen Kadans zal Erik zich toeleggen op de invulling van het ZernikeLab en het in aanbouw zijnde Plus Ultra Groningen. Tevens zal hij zich bezighouden met de verdere groei van de vastgoedportefeuille van Kadans in Noord-Nederland.