Donderdagmiddag is het Meulensteen House of Robotics officieel geopend. De opening vond plaats tijdens het jaarlijkse Kadans Summer Event, een informeel netwerk evenement voor alle huurders van Kadans op de TU/e Campus. Tijdens een korte panelsessie werd met Vincent Kwaks (CTO Vanderlande), Maarten Steinbuch (professor bij de TU Eindhoven en oprichter van Eindhoven Medical Robotics) en Robert-Jan Smits (Voorzitter van het College van Bestuur van de TU Eindhoven) besproken hoe de robotica bedrijven en de TU/e Campus bijdragen aan een innovatief ecosysteem. Vervolgens werd er, uiteraard op robotische wijze, getoost op de opening van de nieuwe robotica hub, Meulensteen House of Robotics.

Kadans kocht het Meulensteen gebouw eind 2018, waarna het begin 2019 volledig is getransformeerd om aan de behoeften van de nieuwe huurders te voldoen. Het is een multi-tenant gebouw met ateliers voor robotica start-ups en R&D bedrijven. De omgeving is bovendien ideaal voor startups en bedrijven die een link hebben of graag willen samenwerken met de TU/e en gerelateerde bedrijven. Inmiddels zijn huurders Eindhoven Medical Robotics en Vanderlande ingetrokken in hun ateliers in het Meulensteen House of Robotics.

Na de gezamenlijke toost werd het Kadans Summer Event voortgezet en was er ruimte voor een praatje, een hapje en een drankje. Uiteraard kon het gebouw bezichtigd worden, waar ook Tech United, de wereldkampioen in zowel voetbalrobots als zorgrobots van 2019, lieten zien wat hun robots kunnen. Een zeer geslaagde middag.