In de podcast Building the Future gaan verschillende experts in op hoe zij de toekomst zien. Uiteenlopende thema’s uit onder andere de sectoren life sciences, agrifood en high-tech komen voorbij. Het bijzondere aan de podcast is dat de experts allemaal uit het ecosysteem van Kadans komen. De podcast is daarmee niet alleen een platform voor partners van Kadans om hun kennis te delen, maar illustreert perfect de werking van het ecosysteem: kennisdelen, innoveren en samenwerking tussen verschillende partijen uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

Op onder andere Wageningen CampusNovio Tech Campus in Nijmegen en TU/e Campus worden er afleveringen opgenomen in gebouwen van Kadans Science Partner. Er is door Kadans gekozen om de podcast op eigen locatie op te nemen en niet in een studio. In de podcast worden experts aan het woord gelaten die elkaar via het ecosysteem van Kadans hebben ontmoet. Door juist op locatie op te nemen wordt het unieke van het ecosysteem van Kadans benadrukt. Kadans Science Partner realiseert gebouwen op verschillende Europese campussen. Daarmee wordt een diversiteit aan community gerealiseerd door de combinatie van bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstituten, netwerkorganisaties, universiteiten en overheid. De sterke mix van partners zorgt voor veel kennis, innovatie en R&D mogelijkheden.

Juist deze mix creëert interessante thema’s waar in de podcast aandacht aan wordt besteed. Hoe ziet de wereld er over 20 jaar uit? Eten we nog wel vlees? Welke rol gaan robots spelen in ons leven? Hoe snel hebben we echt een volledig zelfrijdende auto? In Building the Future gaan verschillende experts in op hoe zij de toekomst zien. Ze nemen de luisteraars mee in de allernieuwste innovaties, voeren een maatschappelijke discussie en proberen een toekomstbeeld te scheppen. Want hoe we er ook allemaal over denken, dat de wereld verandert is een feit. En samen kunnen we aan die toekomst bouwen.

Met deze podcastserie laat Kadans nogmaals de ambitie zien om één sterk ecosysteem van science parken in heel Europa te creëren waarbij de samenwerking wordt gezocht tussen bedrijfsleven, universiteiten, science parken en overheid. De podcast laat de ontwikkelingen zien binnen de branche, de samenwerkingen en innovaties die gevonden zijn. Op die manier wordt in het kennisintensief vastgoed gewerkt aan de toekomst. Met deze podcastserie geeft Kadans de huurders en partners een platform om deze kennis ook met de buitenwereld te delen én wordt de werking van het ecosysteem van Kadans geïllustreerd.

Meer weten? Kijk op www.kadans.com/podcast

Abonneer op  Building the Future op jouw favoriete kanaal:

                      

Luister nu de eerste aflevering of bekijk de video opname.