Na het succes van Plus Ultra, een inspirerende plek voor (door)startende en volwassen bedrijven en studenten, op Wageningen Campus, bleef er aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte op de campus. Kadans Science Partner heeft daarom een nieuw gebouw ontwikkeld: Plus Ultra II. Nu slechts één jaar na de start van de bouw is Plus Ultra II opgeleverd.

Plus Ultra II biedt -net als zijn voorganger- ruimte voor kantoren, laboratoria, overige onderzoeksruimten en meet & greet-voorzieningen. Het 10.500 m2 grote gebouw staat pal naast Plus Ultra. De twee gebouwen zijn zelfs fysiek verbonden met een loopbrug. Zo wordt er één community gecreëerd van innovatieve bedrijven, startups en scale-ups rond de thema’s voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid. Uiteraard is het gebouw ook met duurzaamheid in gedachte gerealiseerd.

Eerste sleutels overhandigd
Nu het gebouw is opgeleverd heeft Kadans de sleutels kunnen overhandigen aan de eerste huurders. Zij zijn direct begonnen met de afbouw van hun gehuurde ruimten. Zo is o.a. op de begane grond 1.500 m2 gereserveerd voor starters van Wageningen University & Research en komt op de eerste verdieping het OnePlanet Research Center, een initiatief van Imec, Wageningen University & Research, Radboud Universiteit en RadboudUMC.

Dankzij de goede samenwerking met de bouwpartners en huurders van het eerste uur heeft de realisatie van Plus Ultra II in zo’n hoog tempo plaats kunnen vinden.