Na de oplevering eerder dit jaar is Plus Ultra II beloond met het BREEAM-NL EXCELLENT certificaat voor duurzaamheid. Plus Ultra II is het nieuwste multi-tenant gebouw op Wageningen Campus. Een mijlpaal in de verdere ontwikkeling van de campus.

Na het succes van Plus Ultra op Wageningen Campus bleef er aanhoudende vraag naar bedrijfsruimte op de campus. Kadans Science Partner startte daarom in 2019 met de bouw van Plus Ultra II. Vanaf het moment dat de eerste plannen voor Plus Ultra II zijn gemaakt heeft duurzaamheid altijd een prominente rol gespeeld. BREEAM is een manier van ontwerpen, realiseren en gebruiken van gebouwen waarbinnen alle aspecten van de ontwikkeling duurzaam benaderd worden. Met het BREEAM-NL Excellent certificaat voldoet het gebouw aan zeer hoge eisen. Zo liggen er op het dak van Plus Ultra II 462 zonnepanelen en is er slimme en zuinige verlichting toegepast. Ook heeft het gebouw een warmte-koude opslagsysteem dat water oppompt uit lagen diep onder de grond voor thermische opslag. Daarnaast is er uiteraard gelet op duurzaam materiaalgebruik. Het nieuwe gebouw past daardoor perfect binnen de groene campus van Wageningen en het innovatie ecosysteem.

Community
Plus Ultra II biedt ruimte voor kantoren, laboratoria, overige onderzoeksruimten en meet & greet-voorzieningen. Het 10.500 m2 grote gebouw staat pal naast Plus Ultra. De twee gebouwen zijn zelfs fysiek verbonden met een loopbrug. Zo wordt er één community gecreëerd van innovatieve bedrijven, startups en scale-ups rond de thema’s voeding, landbouw, duurzaamheid en gezondheid.

De eerste sleutels werden eerder dit jaar overhandigd en inmiddels hebben al meerdere organisaties en bedrijven intrek genomen in Plus Ultra II, waaronder de afdeling Corporate Value Creation  van de WUR, OnePlanet, StartLife en StartHub, Foodvalley NL, Kubota, Witteveen + Bos, HZPC en KWS.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy Statement.
I Accept