Kadans Science Partner verbetert de duurzaamheid van haar bestaande portefeuille. Terwijl bij nieuwe ontwikkelingen als Accelerator en Plus Ultra Leiden vanaf het begin rekening wordt gehouden met duurzaamheid, heeft Kadans ook oog voor het verduurzamen van de eerder herontwikkelde gebouwen in haar portfolio. Donderdag is Kadans begonnen met het inrichten van de daken van een aantal gebouwen in Nederland met een grote hoeveelheid zonnepanelen.

Als eerste is BioPartner Center Wageningen aan de beurt. Het gebouw was ooit het eerste multi-tenant gebouw van Kadans voor startups, scale-ups en R&D afdelingen en het begin van onze focus op de kennisintensieve sectoren. Het gebouw op Wageningen Campus wordt voorzien van 596 zonnepanelen, met een totale capaciteit van 196.680 Wp. Door de gunstige ligging op het zuiden zullen de panelen op dit gebouw alleen al 192.785 kWh per jaar produceren.

Na BioPartner Center Wageningen zullen ook diverse andere gebouwen worden voorzien van zonnepanelen. Kadans kijkt naar Gebouw A en Gebouw M op de Novio Tech Campus en naar het MMP-gebouw op de TU/e Campus, dat momenteel wordt herontwikkeld. In totaal zullen op de daken meer dan 2500 nieuwe zonnepanelen worden geplaatst.