Loading...

Hotspot voor robotica op de TU/e Campus

Meulensteen House of Robotics

Community

Dé plek voor startups in de robotica om samen nieuwe ontwikkelingen te verwezenlijken en te testen. Samen zorgen we voor innovatie.

Samen innoveren

Meulensteen House of Robotics is er speciaal voor startups. Samenwerkingen worden gestimuleerd en ondernemers kunnen een inhoudelijke link met de TU/e onderhouden. Lees meer

Faciliteiten

Op maat gemaakte ateliers voor individuele ondernemingen, maar met de voordelen van gedeelde voorzieningen.

Op maat gemaakt

Iedere onderneming geniet de voordelen van een eigen werkplek gecombineerd met gedeelde voorzieningen zoals een gezamenlijke entree, pantry, lunchruimte en vergaderzalen. Lees meer

Unieke locatie

Midden in een kennisintensieve omgeving, omringd door onderwijs, onderzoek en innovatie op de TU/e Campus.

Omringd door kennis

Dé plek voor startups op het gebied van High-Tech. Op de universiteitscampus van de TU/e en midden in het hart van de Brainport-regio. Lees meer

Startup Community

Automatisering is een van de meest dominante trends in onze samenleving en robotica is een fysieke vertaling daarvan. Universiteiten zijn een hotspot van nieuwe ideeën en innovatie op het gebied van robotica. Daarom ontwikkelen we een incubator, speciaal voor robotica startups. In Meulensteen House of Robotics kunnen startups samen werken aan hun nieuwe innovaties in de robotica en krijgen zij alle ruimte om deze te testen. Door samen te werken en gezamenlijke voorzieningen te realiseren ontstaat er een ondernemende sfeer, die bijdraagt aan het innovatieve karakter van zowel Meulensteen House of Robotics als de TU/e Campus. Door de bestaande community en locatie op de campus kunnen bedrijven in Meulensteen House of Robotics gemakkelijk een inhoudelijke link onderhouden met de TU/e, waardoor zij toegang houden tot de studenten en kennis van de universiteit. Zo bouwen we samen aan een robotica-community op de campus.

0
m2 VERHUURBAAR VLOEROPPERVLAK
0
PARKEERPLAATSEN
0
NIEUWE ATELIERS

Faciliteiten

Het MAC wordt getransformeerd tot een House of Robotics, waar startups op het gebied van robotica zich kunnen vestigen. Het gebouw zal een multi-tenant gebouw worden met centrale voorzieningen, zoals entree, pantry, lunchruimte, toiletvoorzieningen, (afgesloten) vergaderzalen en diverse losse werkplekken. Tevens zal de inrichting voor de centrale voorzieningen (tafels, stoelen, zithoek, scherm in vergaderzaal, scherm in entree ruimte, buitentafel) verzorgd worden door de verhuurder Kadans Science Partner. Het gebouw zal op de begane grond vier ateliers hebben welke individueel te huur zijn. Op de eerste verdieping is een grotere ruimte beschikbaar, welke door een of meerdere huurders te huren is.

TU/e Campus

De campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e Campus) is gelegen nabij het stadscentrum van Eindhoven. Op de campus zijn, naast onderwijsgebouwen, ook diverse gebouwen te vinden waar in totaal ongeveer 100 bedrijven gehuisvest zijn. Deze bedrijven hebben in meer of mindere mate allemaal baat bij de samenwerking met en aanwezigheid van de kennisinstellingen op TU/e Campus. De bedrijven variëren van startups tot grote internationale onderzoeksinstituten. De TU / e Campus faciliteert het gedeeld gebruik van state-of-the-art laboratoriumfaciliteiten en ondersteuning voor nieuwe bedrijven.

Universiteit

De TU/e Campus is de laatste jaren actief aan het vernieuwen door renovaties en nieuwbouw.  De vernieuwing van de campus is nodig om de groei die TU/e doormaakt te faciliteren. TU/e Eindhoven heeft ruim 10.700 studenten, waarvan 6.600 een bachelor en 4.100 een master volgen. Ook zijn er ruim 1.700 PhD kandidaten actief. De Technische Universiteit van Eindhoven was in 2017 de snelst groeiende universiteit van Nederland. De TU/e Campus is bovendien de werkplek van meer dan 3.200 werknemers en ruim 2.000 medewerkers van de academische staf. Om aantrekkelijk te zijn en te blijven biedt de campus voorzieningen zoals woonruimte, een supermarkt, sportfaciliteiten, vergader- en congreszalen en verschillende soorten horeca.

Bereikbaarheid

De TU/e Campus ligt in het centrum van Eindhoven. Hierdoor is de campus makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De campus ligt slechts enkele minuten lopen van het NS treinstation en het busstation. Ook met de auto is de campus goed bereikbaar. Het centrum van Eindhoven is aangesloten op de snelwegen A2, A50, A58 en A67. De groene campus is bovendien voorzien van vele loop- en fietspaden. Daarnaast ligt Eindhoven Airport op slechts enkele kilometers van de campus, bereikbaar met de bus vanaf het station in 20 minuten.

Laatste nieuws

Contactpersoon Meulensteen House of Robotics

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in Meulensteen House of Robotics? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem direct contact op met:

Johan van Gerven     M: +31 (0)6 53582847     T: +31 (0)411 625 625     E: j.gerven@kadans.com

INTERESSE?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een bezichtiging.

  VOORNAAM *

  ACHTERNAAM *

  E-MAIL ADRES *

  TELEFOONNUMMER

  ONDERWERP

  LOCATIE*

  BERICHT

  Titel